Patrimoni Material

Foto 3
Lligat a la Font de Quart, hi ha un important PATRIMONI HIDRÀULIC integrat per tota la infraestructura bàsica que s´utilitza per a la distribució de les aigües. Es tracta d´una xarxa que comença a la Séquia Mare de la Font i organitza la distribució dels cabals per tota la Vall de Segó, mitjançant un extens entramat de séquies, format per braçals en forma de pinta que van repartint l’aigua i que travessen, en alguns punts, els anomenats “sistars“.

 

Els sistars constitueixen estructures cobertes que alberguen els partidors d’aigua contínua. A través d’aquests sistars el cabal de la Font es distribueix en cinc séquies principals, dues de les files discorren al costat septentrional de la Vall pels termes municipals de Quartell, Benavites i Almenara, mentre que el costat meridional rep les tres files restants, que discorren pels termes municipals de Quart, Quartell, Faura, Benifairó i Sagunt.

La xarxa permet la distribució de les aigües per gravetat per tots els camps de cultiu dels diferents municipis que formen part de l’anomenada Junta d’Aigües de la Font de Quart.